به گزارش قدس آنلاین، رادیو بین المللی چین نوشت: در تاریخ ۴ آوریل سال جاری میلادی (۲۰۲۱) برابر با ۱۵ فروردین ماه، یک تظاهرات گسترده ده ها هزار نفری توسط آسیایی تبارها و در اعتراض به تبعیض های نژادپرستانه در نیویورک برگزار شد؛ معترضان با حضور در این اعتراضات از دولت آمریکا خواستند تا اقداماتی را به منظور مقابله با تبعیض نژادی و جرایم علیه آسیایی تبارها اتخاذ کند؛ یکی دیگر از محورهای برگزاری این تظاهرات، دعوت آسیایی تبارها به اتحاد با یکدیگر جهت دفاع از حقوقشان بود.
باید توجه داشت که در پشت پرده نگرانی های گسترده ای که درباره تبعیض نژادی علیه آسیایی تبارها در جامعه آمریکا وجود دارد، مجموعه ای از جرایم ناشی از نفرت و تعصب های نژادی علیه آسیایی تبارها است که در بخش های مختلف آمریکا رخ می دهد؛ در تاریخ ۱۶ مارس سال جاری میلادی بود که یک تیراندازی سریالی در آتلانتا در آمریکا گزارش شد که در جریان آن هشت نفر کشته شدند در حالیکه ۶ نفر از قربانیان این تیراندازی ها را زنان آسیایی تبار تشکیل می دادند.
تیراندازی آتلانتا باعث نگرانی جامعه آمریکا درباره وضعیت آمریکایی های آسیایی تبار شد؛ از آن زمان تاکنون، تعداد زیادی از آمریکایی ها با حضور محوری آسیایی تبارها، به خیابان آمده اند تا اعتراض خود را به تبعیض های نژادپرستانه علیه آسیایی تبارها به تصویر بکشند و بر خواست خود یعنی توقف جرایم نژادپرستانه و ناشی از نفرت های نژادی تاکید کنند.
با این وجود، این اعتراضات و صداهای مردمی در آمریکا در کاستن از بروز حوادث ناشی از نفرت علیه آسیایی تبارها ناکام مانده است و حمله به آسیایی تبارها همچنان به کرات در آمریکا گزارش می شود؛ در تاریخ ۲۹ مارس سال ۲۰۲۱ میلادی بود که یک زن آسیایی تبار ۶۵ ساله در نیویورک توسط یک مرد در خیابان به قتل رسید؛ درست در همان روز بود که یک مرد آسیایی تبار در متروی نیویورک هدف ضرب و شتم یک مرد آفریقایی قرار گرفت و به زمین افتاد و به کما رفت؛ در تاریخ ۳ آوریل برابر با ۱۴ فروردین ماه نیز یک زن ۶۴ ساله آسیایی تبار درحالیکه در حال چرخاندن سگ خود در کالیفرنیا بود، هدف ضربات چاقو قرار گرفت و بر اثر جراحات وارده جان خود را از دست داد.
اگرچه آسیایی تبارهای آمریکایی مدت های طولانی است که به دلیل عواملی از جمله جمعیت کوچک و نفوذ سیاسی کم اغلب هدف طردشدگی، تبعیض های نژادپرستانه و قلدری در جامعه آمریکا قرار گرفته اند، اما بدنبال شیوع همه گیری ویروس کرونا بود که برخی از سیاستمداران آمریکایی از روی بی فکری و با هدف تامین منافع سیاسی شخصی اشان، به تحریک و تشویق بیگانه هراسی پرداختند و این رویکرد آنها، باعث تشدید تبعیض های نژادی و جرایم ناشی از نفرت علیه آسیایی تبارها شد.
بر اساس نتایج بدست آمده از بررسی انجام شده توسط مرکز تحقیقاتی «هیت اند اکستریمیزم» (Hate and Extremism) (نفرت و افراط گرایی) دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در «سن برناردینو»، اگرچه میزان کلی جرایم ناشی از نفرت در ۱۶ شهر مهم آمریکا در طول سال ۲۰۲۰ میلادی با کاهشی ۷ درصدی همراه بوده اما جنایات ناشی از نفرت های نژادپرستانه علیه آسیایی تبارها تقریبا رشدی ۱۵۰ درصدی را تجربه کرده است.
با وجود اعتراضات ادامه دار آسیایی تبارها به این روند در بسیاری از شهرهای سراسر آمریکا در طول چندین هفته گذشته و وعده «جو بایدن» رئیس جمهور این کشور مبنی بر مقابله با تبعیض های نژادپرستانه، فقط در طول یک هفته گذشته موارد بسیار زیادی از خصومت علیه آسیایی تبارهای مستقر در نیویورک گزارش شده است.
نژادپرستی در آمریکا عمیقا ریشه دوانده و بروز مداوم حوادث خشونت بار در این کشور کاملا افسانه ترکیب ملت های جهان در آمریکا را از بین برده است.
زندگی انسان با ارزش ترین دارایی او محسوب می شود و بدون حق زندگی، هیچ حق دیگری وجود نخواهد داشت که بتوان درباره آن صحبت کرد؛ با این حال، آمریکا به عنوان توسعه یافته ترین کشور جهان، عملکرد بسیار وحشتناکی در زمینه حفاظت از حق زندگی مردم خود داشته است.
در سال ۲۰۲۰ میلادی، بیش از ۴۱ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم آمریکا در جریان تیراندازی هایی که در سراسر این کشور اتفاق افتاد، کشته شدند که این آمار به طور متوسط یعنی مرگ روزانه بیش از ۱۱۰ نفر؛ در سال ۲۰۲۰ میلادی ۵۹۲ مورد تیراندازی دسته جمعی در سراسر آمریکا ثبت شد که یعنی به طور متوسط روزانه ۱.۶ مورد تیراندازی؛ از طرف دیگر، در حالیکه اپیدمی ویروس کرونا در سراسر جهان بیداد می کند، بیش از ۵۰۰ هزار آمریکایی زندگی ارزشمند خود را در اثر ابتلا به این ویروس از دست داده اند؛ تعداد تلفات ناشی از کرونا در آمریکا ۲۰ درصد از کل تلفات جهان را تشکیل می دهد که دلیل آن نیز این است که از نگاه دولت آمریکا، زندگی مانند یک علف هرز است و خودسری های این دولت باعث شده است که اپیدمی کرونا از کنترل خارج شود.
اگرچه آمریکا حتی قادر به تامین و حفاظت از حقوق بشر اساسی شهروندان خود نیست، اما همچنان خود را دست بالا می گیرد و ادعای این را دارد که در برابر سایر کشورهای جهان، در جایگاه تدریس حقوق بشر قرار دارد.
وزارت امور خارجه آمریکا اخیرا با انتشار گزارش موسوم به «حقوق بشر کشورهای مختلف سال۲۰۲۰»، به شیوه ای مستبدانه به انتقاد از وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها پرداخته است که البته با ضد حمله پرقدرت بسیاری از کشورها مواجه شد.
حقیقت این است که علاوه بر اینکه وضعیت حقوق بشر در آمریکا یک وضعیت ناخوشایند و دلسرد کننده است، مشکلات انسانی زیادی در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله سوریه، ایران، ونزوئلا و کره شمالی وجود دارد که آمریکا مقصر به وجود آمدن آنهاست و این مشکلات به دلیل تحریم های غیرقانونی وضع شده از سوی آمریکا و همچنین مدیربت درازدستانه واشنگتن به وجود آمده اند.
آمریکا خود را مدعی نگرانی درباره وضعیت حقوق بشر مسلمانان شین جیانگ چین نشان می دهد اما حقیقت این است که واشنگتن به بهانه ادعای وجود کار اجباری در شین جیانگ، در تلاش است تا اویغورهایی که به فرصت های شغلی جهت امرار معاش نیاز دارند را فقیر کند و با ایجاد آشوب و هرج و مرج، چین را از درون تخریب کند.
نیت بدخواهانه این آمریکایی های به اصطلاح مدافع حقوق بشر را به خوبی می توان درک کرد اما نباید فراموش کرد که سوء نیت های واشنگتن با وجود مردم چین، صرفا در حد یک آرزوی خیالی باقی خواهد ماند.
از آن زمانی که شعار «من رؤیایی دارم» توسط «مارتین لوترکینگ» رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکا شکل گرفت تا به امروز، بیش از نیم قرن می گذرد و این در حالیست که امروزه شعار «نمی توانم نفس بکشم» در آمریکا جریان دارد!
این روزها، تراژدی های زیادی شبیه تراژدی مرگ «جورج فلوید» در سراسر آمریکا تکرار می شوند؛ جورج فلوید یک سیاه پوست آمریکایی بود که در اثر فشار زانوی یک پلیس سفید پوست روی گردنش مکررا تکرار می کرد که «نمی توانم نفس بکشم» ولی بدنبال بی توجهی ادامه دار پلیس، نهایتا جان خود را از دست داد.
حقیقت این است که آمریکا به عنوان کشوری که خود را چراغ راهنمای حقوق بشر می داند، مدت های طولانی است که فروپاشیده و از احترام به حقوق بشر و حذف تبعیض های نژادپرستانه بسیار دور شده و فاصله گرفته است و هنوز راهی بسیار طولانی پیش رو دارد.
نظر شما